I møte med klimaendringene og utarmingen av naturressurser innser regissør Emmanuel Cappellin at vår industrielle sivilisasjon er nær et sammenbrudd.
Skrevet og regissert av EMMANUEL CAPPELLIN // I samarbeid med ANNE-MARIE SANGLA
Medvirkende: RICHARD HEINBERG, SALEEMUL HUQ, SUSANNE MOSER, JEAN-MARC JANCOVICI, PABLO SERVIGNE
Engelsk tekst, varighet 1t 44min, aldersgrense 12 år.
Tirsdag 13. februar kl. 18:00 // Cinemateket i Oslo // Dronningens Gate 16 // FREE Billetter her
FREE EVENT
I søken etter svar reiser han til alle verdenshjørner for å filme mennesker som kjenner konsekvensene av klimaendringene på kroppen: Skogbranner i USA, tørke i Australia …
Han samlet inn vitnesbyrd og intervjuet forskere som Pablo Servigne, Jean-Marc Jancovici og Susanne Moser, som alle oppfordrer til kollektiv og samlet handling for å forberede en omstilling som er så menneskelig som mulig. Helt fra starten av prosjektet hadde han sett for seg at alle disse møtene skulle gi en oversikt over dagens klima- og energisituasjon, med spesialister som hver og en kan gi uttrykk for sine følelser rundt temaet.
I utgangspunktet ønsket han å lage denne filmen for folk som lider av miljøangst – selv om den er rettet mot alle, langt utover dem som allerede er engstelige for temaet. Dette er følelser som også han kjenner på. Denne filmen gjorde det mulig for ham å anerkjenne og uttrykke disse følelsene. Han stiller spørsmål som: Hvordan kan vi overvinne denne typen følelser; tristhet, frykt, sinne og maktesløshet? Hvordan kan vi faktisk påvirke og skape endring? Og hva gjør vi nå?
Dette er en film som går til sakens kjerne og endrer måten vi ser på oss selv og verden på, slik at vi kan bygge en bedre fremtid.
Visningen introduseres av Knut Gunnar Nustad, politisk antropolog og miljøantropolog fra UiO og Elliott Lambert, konsulent for bærekraftsrapportering i CEMAsys. De vil være tilgjengelig etter filmen for å svare på spørsmål fra publikum.