Kategorier
Kultur Musikk

Ultima

12 - 21. september 2024

Oslo Contemporary Music Festival

Ultimafestivalen 2024 starter torsdag 12. september, og som vanlig er Institut français stolte av å støtte festivalens franske kunstnere. I år presenteres det interaktive musikkprosjektet TACT, utviklet av IRCAM, for første gang i Oslo.

I samarbeid med IRCAM (Institutt for forskning og koordinering innen akustikk/musikk) ved Pompidou-senteret i Paris, og med støtte fra lærere samt et team av eksperter innen fotografi, lyd og grafisk design, har medieelevene ved Bjørnholt VGS laget en interaktiv audiovisuell installasjon med systemet TACT. Denne installasjonen gir dem mulighet til å fortelle sine egne historier om byen de bor i, og deres plass i den.

Installasjonen kan oppleves fra 12. til 21. september på Deichman Holmlia.

Institut français er også stolte av å presentere den franske elektroakustiske musikeren François Bonnet, som den 19. september kl. 18.00 vil fremføre L’Ile Re-sonante, et hovedverk av den anerkjente komponisten Eliane Radigue, på Deichman Bjørvika.

Slapp av, legg deg ned på en pute, titt i en bok, eller bare lukk øynene og tillat deg å flyte inn i Eliane Radigues hypnotiske lydunivers.

Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Mer informasjon og fullstendig program for årets festival finner du her.