Kategorier
Kultur Vitenskap og forskning

Nuit des idées 2024

11 - 13. september 2024

Nye former for mobilisering

STAVANGER og OSLO

Debatter / Diskusjoner / Panelsamtaler / Konserter
11. og 13. september 2024

i STAVANGER og OSLO

«Nuit des idées» er et program organisert av Institut français for å fremme fri flyt av idéer og kunnskap gjennom åpne arrangementer.

I 2024 samarbeider Institut français de Norvège med TOU i Stavanger, et eksempel på konseptet «det tredje stedet», og Gamle Munch i Oslo for å utforske samfunnsengasjement og fremtiden for dette konseptet over to dager, 11. og 13. september. IFN har gleden av å ønske velkommen sosiologen Antoine Burret, spesialist på «det tredje stedet», og Martin Colomer-Diez, direktør for kulturutvikling ved CENTQUATRE i Paris.

Med utgangspunkt i opprinnelsen til konseptet «det tredje stedet» og inspirert av eksempler fra både Frankrike og Norge, gir disse arrangementene anledning til refleksjon og nytenkning om måter å samarbeide på gjennom alternative og engasjerende møtesteder. Det vil også være diskusjoner rundt spenningene og utfordringene knyttet til byutvikling og boligmarkedet, som blir stadig mer fremtredende i Oslo og Stavanger.

Hva er fremtiden for «det tredje stedet» i Norge? Er gentrifisering nyttig eller skadelig? Hvordan kan vi skape godt samhold? Hva skjer med det gamle Munchmuseet?

Bli med oss og utforsk disse spennende spørsmålene!

  • 11. september fra kl. 15 til 21:
    Kreativt seminar på TOU i Stavanger
    Adresse: TOU, Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger
    Utforsk programmet
    Gratis inngang
  • 13. september fra kl. 09 til 16:
    Kreativt seminar på GAMLE MUNCH i Oslo
    Adresse : Gamle Munch, Tøyengata 53, 0563 Oslo
    Utforsk programmet
    Delta gratis ved å melde deg på her