Kategorier
Kultur Film

Filmfestivalen MIRAGE

To bemerkelsesverdige franske filmer på programmet

Institut français de Norvège er stolte over å fortsette tradisjonen med å støtte franske talenter under filmfestivalen MIRAGE, som finner sted på Vega Scene fra 9. til 13. oktober.

MIRAGE er en internasjonal filmfestival som feirer mangfoldet i filmkunsten. Her får publikum muligheten til å oppdage spennende og nyskapende verk, samt møte filmskapere fra hele verden.

I år presenterer festivalen to bemerkelsesverdige franske filmer som absolutt er verdt å se.

Institut français de Norvège er glade for å ønske den franske kunstneren og filmskaperen Gaëlle Rouard velkommen til festivalen, hvor hun den 12. oktober vil vise filmen Darkness, Darkness, Burning Bright (2022).

Rouard, som er nominert til MIRAGE Sound Design Award, tar med seg sin egen 16 mm filmprosjektor til visningen. I sine nattlige landskaper tar hun oss med inn i en verden der tilfeldighet og magi møtes, ved hjelp av håndbehandlede fotokjemiske teknikker som gir filmene hennes en unik karakter.

Denne trollbindende audiovisuelle forestillingen må oppleves på nært hold for å virkelig kjenne magien.

Festivalen viser også It’s Not Me (2024), regissert av den franske filmskaperen Leos Carax, den 10. og 11. oktober.

Filmen, som ble vist på årets filmfestival i Cannes, tar oss med på en reise gjennom Carax’ 40 år lange karriere. Med sin eklektiske visuelle stil kombinerer den ulike formater og referanser til kjente filmskapere som F.W. Murnau, Jean Vigo og Jean-Luc Godard.

Dette er en unik mulighet til å oppdage ekte filmkunst!

For mer informasjon og en detaljert programoversikt for årets festival, se her.

Leos Carax’ «It’s Not Me» (2024).